Govorim tiho i nosim psa sa sobom

Odmah da naglasim da naslov nema nikakve veze sa nebulozama koje slede ali eto, jedna mnogo tiha voli da se tako odaziva pa sam ga stavio.
Elem, jucer sam usao u cetvrtu deceniju…. Napunio 30. I bas sam mator. Poceo sam da se raspadam, pre mesec dana mi pukao zub, jucer mi zena kaze gotov si raspadas se. Moram na vreme da regulisem testament….

Kao sto se da naslutiti ovoga puta nece biti mnogo Anje, samo JA, JAJAJAJAJAJAJAJA, u skladu sa Uskrsom. Naravno, 2-3 kile gore, usao sam u 6 mesec sa stomakom, dosta mi je hrane, ne mogu je ocima videti, a kamoli da nesto probam.

Sinoc se skupilo maleno drustvance da obelezimo jubilej, ali ima jos jedan razlog.

Nakon 10 godina na poslu dao sam otkaz. Pre 2 meseca je bio neki konkurs, ja se lepo uredno javio, uz taj na jos par mesta ali smao me tu pozvali na razgovor. U petak prvi krug, kazu za 2 nedelje te zovemo da te obavestimo ako udjes u drugi krug, kad ono u ponedeljak poziv da dodjem u utorak na drugi krug razgovora. Ja u cudu. Sta sad?? Da je neka druga firma razmislio bi, ali SIEMENS se ne odbija. Odem, ispricamo se mi lepo, i ja sav nikakav vratim se kuci. Kazem dragoj, nema tu nista, nece mene oni izabrati, a ona krene da me tovari, i to s razlogom. Fale mi 5 ispita da zavrsim skole. I ja magarac umesto da sednem i to sve zavrsim, posto mi je fax od posla 2 minuta lagane setnje ja nista. Od nove godine sam dao 2 ispita, sad sam prijavio jos ispite, dao sam si rok do septembra.

I tako nikakav sutradan ujutro na poslu, u pola 9 mi zvoni telefon. Oni. Dobro jutro, dobro jutro, kako ste, evo dobro, mi odlucili da vas zaposlimo!!!! Meni skoro ispao telefon iz ruke. Kako, sta, evo plata je ovakva (opa), ako ste zainteresvani molim vas javite nam. Klop.

Mislim, 5 minuta mi je trebalo da izgovorim ko me je zvao. Bas me zateklo. Nismo ceo vikend spavali, razmisljali, i ja prihvatio.

U Sredu dao otkaz. Jurio gazdu par dana dok ga nisam ulovio. Seli, popricali, ja izneo moje vidjenje firme i zasto mi se ne ostaje, on me saslusao, ponudio vecu platu… Ja odlucio da ipak idem.

U ovoj firmi sam vec 10 godina. Poceo sam od dna. Istovarivao kamione, isao na teren, bio vozac, kurir, sve i svasta, polako napredovao i na kraju preuzeo kompletan uvoz robe, a to nije malo, verujte mi. Jos kad se uzme u obzir da smo jedan od najvecih uvoznika klima uredjaja a sve prolazi preko mene….. Bilo je posla, i to do kasno uvece, celo leto. Nema godisnjeg preko leta, telefon punim 2 puta dnevno, kod kuce su ludeli od poziva i od jurnjave. Ali nije to bilo tesko. Teze je bilo sad na kraju gledati kako sve stoji. Kako se zatvaraju radnje.

I tako, dan pre 30-og rodjendana ja dam otkaz, i bas je bilo tesko. Nije mi bilo svejedno, ali zivot ide dalje, nove pobede me cekaju, nova iskustva, nove kafice. Malo ce biti naporniji put jer je novo radno mesto u Zemunu ali nisu daleko Sr. Karlovci.
Mozda sam mogao da iscimam da dobijem malo vecu platu, ali dobro, sa ovom platom sam otprilike na istoj kao ovde kad troskove oduzmem, ali verujem da ce biti napretka. Da ne verujem u to ne bi prihvatio ovaj posao.

A da, novo radno mesto je na 4 minuta od Ivane i njenog blaga.

I sad kad pogledam ovaj naslov gore, i nije bas da nema nikakve veze sa temom.

PS

A Anja….. pa samo cu reci da smo u fazonu brbljivica bez granica.

8 Comments

  1. Wow! Pa to je dobro, mada ćeš opet da radiš po ceo dan, ovog puta uključući put. Ali zato su tu putni troškovi, a oni su uvek blagodarni.

    Verujem da si doneo dobru odluku. Neko ko krene od istovarivanja i dogura da sav uvoz ide preko njega, zaslužuje da bude direktor uvoza i istovarivanja i montiranja i svega postojećeg. Ako nisi već tamo direktor, jako je dobro da se siemensu. Ako, pride, krećeš s više pozicije u novoj firmi, pa gde će ti biti kraj za koju godinu?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *